نی‌ نی سایت

۲۳ نکته الزامی کیک پزی از زبان نی نی سایتی ها!




۲۳ نکته طلایی کیک پزی از زبان نی نی سایتی ها!

اگر شما هم عاشق پخت کیک هستید، حتماً می‌دانید که حتی کوچکترین اشتباه می‌تواند نتیجه را خراب کند. برای همین سراغ باتجربه‌های نی نی سایت رفتیم و نکات کلیدی پخت یک کیک بی‌نقص را از زبان آن‌ها جمع‌آوری کردیم. با ما همراه باشید!

در این پست، گلچینی از تجربیات مادران کدبانو در نی نی سایت را برای شما آماده کرده‌ایم. نکاتی که ممکن است در هیچ کتاب آشپزی پیدا نکنید اما تاثیر شگفت‌انگیزی در طعم و بافت کیک شما خواهند داشت.

  • ۱. تخم‌مرغ‌ها را از قبل بیرون بگذارید:

    تخم‌مرغ‌های هم‌دمای محیط، بهتر با مواد دیگر ترکیب می‌شوند و بافت کیک را سبک‌تر می‌کنند.
  • ۲. آرد را حتماً الک کنید:

    الک کردن آرد باعث هواگیری و باز شدن ذرات آن می‌شود و از گلوله شدن آن در خمیر جلوگیری می‌کند.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • ۳. میزان بیکینگ پودر را دقیق اندازه بگیرید:

    مقدار زیاد بیکینگ پودر باعث تلخی کیک و کم بودن آن باعث سفت شدن کیک می‌شود.
  • ۴. فر را از قبل گرم کنید:

    این کار باعث می‌شود کیک به طور یکنواخت پخته شود.
  • ۵. قالب را به خوبی چرب کنید:

    چرب کردن و آردپاشی قالب، مانع چسبیدن کیک به قالب می‌شود.
  • ۶. مواد خشک و تر را به تناوب اضافه کنید:

    این کار به مخلوط شدن بهتر مواد و ایجاد بافتی یکدست کمک می‌کند.
  • ۷. بیش از حد هم نزنید:

    هم زدن زیاد باعث فعال شدن گلوتن آرد می‌شود و کیک شما را سفت می‌کند.
  • ۸. از مواد اولیه تازه استفاده کنید:

    مواد اولیه کهنه و بی‌کیفیت، طعم و بافت کیک را تحت تاثیر قرار می‌دهند.
  • ۹. از پیمانه‌های استاندارد استفاده کنید:

    بهره‌گیری از پیمانه‌های دقیق، به یکسان بودن نتیجه پخت کمک می‌کند.
  • ۱۰. به دمای فر دقت کنید:

    دمای بالای فر باعث سوختن کیک و دمای پایین فر باعث خشک شدن آن می‌شود.
  • ۱۱. از خمیر کیک بچشید:

    چشیدن خمیر به شما کمک می‌کند تا از میزان شیرینی و طعم آن مطمئن شوید.
  • ۱۲. در فر را در حین پخت باز نکنید:

    باز کردن در فر باعث افت دما و پف نکردن کیک می‌شود.
  • ۱۳. از سیخ چوبی برای تست پخت استفاده کنید:

    اگر سیخ چوبی که در کیک فرو می‌کنید تمیز بیرون آمد، کیک پخته است.
  • ۱۴. بعد از پخت، اجازه دهید کیک کمی خنک شود:

    خنک شدن کیک قبل از خارج کردن از قالب، از خرد شدن آن جلوگیری می‌کند.
  • ۱۵. برای پخت کیک‌های شکلاتی، از پودر کاکائو با کیفیت استفاده کنید.

  • ۱۶. وانیل را در آخرین مرحله اضافه کنید تا عطر آن حفظ شود.

  • ۱۷. برای کیک‌های میوه‌ای، میوه‌ها را قبل از اضافه کردن به خمیر در آرد بغلتانید.

  • ۱۸. از قالب مناسب با حجم خمیر استفاده کنید.

  • ۱۹. برای پخت کیک در قابلمه، از شعله پخش کن استفاده کنید.

  • ۲۰. برای خوش عطر شدن کیک، از پوست رنده شده لیمو یا پرتقال استفاده کنید.

  • ۲۱. برای تزئین کیک، از خامه قنادی سرد استفاده کنید.

  • ۲۲. برای برش کیک، از چاقوی اره‌ای استفاده کنید.

  • ۲۳. کیک را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا خشک نشود.

این نکات ارزشمند، حاصل تجربه چندین ساله بانوان هنرمند نی نی سایت است که با به اشتراک گذاشتن دانش خود، به ما کمک می‌کنند تا کیک‌هایی خوشمزه‌تر و بی‌نقص‌تر بپزیم.

منتظر تجربیات شما در بخش نظرات هستیم! شما چه نکاتی را در پخت کیک رعایت می‌کنید؟





23 نکته طلایی کیک پزی از نی نی سایت!


23 نکته طلایی کیک پزی از نی نی سایت!

1. راز پف عالی کیک: دمای مناسب مواد اولیه

خیلی از مامان‌ها تو نی نی سایت میگفتن که تخم‌مرغ و کره به دمای محیط رسیده، باعث پف بهتر کیک میشه. اینو امتحان کردم و واقعا تاثیر داشت!تخم‌مرغ‌های سرد باعث افت دمای مخلوط کیک میشن و اجازه نمیدن کیک خوب پف کنه. کره نرم هم باعث میشه راحت‌تر با شکر مخلوط بشه و هواگیری بهتری انجام بشه. بهتره حداقل یک ساعت قبل از شروع پخت، تخم مرغ و کره رو از یخچال خارج کنید. البته حواستون باشه خیلی هم نرم و آبکی نشه فقط به دمای محیط برسه کافیهاگر عجله دارید، تخم‌مرغ‌ها رو چند دقیقه توی آب ولرم بذارید. کره رو هم میتونید خیلی کم توی مایکروفر نرم کنید فقط مواظب باشید آب نشه

2. آرد الک شده: کلید بافت سبک

همه نی نی سایتی‌ها تاکید داشتن که آرد رو حتما الک کنید. این کار باعث میشه ذرات آرد از هم جدا بشن و هوا واردش بشه. الک کردن آرد، باعث میشه کیک بافت سبک‌تری داشته باشه و گلوله گلوله نشه. حتی بعضی‌ها میگفتن آرد رو دو سه بار الک کنید تا نتیجه بهتری بگیرید. الک کردن فقط برای آرد نیست برای پودر کاکائو هم تاثیر دارهبعد از الک کردن بهتره بلافاصله آرد رو استفاده کنید تا هواش از بین نرهاگر آردتون خیلی تازه نیست حتما الک کنیداز الک با سوراخ های ریز استفاده کنید.

3. اندازه گیری دقیق مواد: مهم‌ترین اصل

تو دستور کیک، اندازه گیری دقیق مواد خیلی مهمه. کم و زیاد شدن مواد میتونه بافت و طعم کیک رو خراب کنه. بهتره از پیمانه‌های استاندارد یا ترازو برای اندازه گیری مواد استفاده کنید. من خودم اولش خیلی چشمی میریختم ولی وقتی با ترازو اندازه گرفتم، دیدم چقدر فرق میکنه!بعضی دستورها با گرم و بعضی با پیمانه هستند، حتما به نوع اندازه گیری دقت کنیداگر پیمانه ندارید میتونید از لیوان فرانسوی دسته دار استفاده کنیدحتما قبل از شروع کار مواد رو اندازه گیری کنید تا وسط کار معطل نشیدقاشق هاتون هم باید اندازه استاندارد داشته باشند

4. هم زدن بیش از حد: دشمن پف کیک

زیاد هم زدن مواد کیک، مخصوصا بعد از اضافه کردن آرد، باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه و کیک سفت بشه. بعد از اضافه کردن آرد، مواد رو فقط تا حدی که یکدست بشن هم بزنید. از دور کند همزن استفاده کنید و خیلی آروم هم بزنید. بهتره بعد از اضافه کردن آرد با لیسک مواد رو مخلوط کنیداگر مواد رو خیلی هم زدید، کمی شیر یا آب بهش اضافه کنید تا رقیق بشههم زدن زیاد باعث میشه کیک بعد از پخت ترک بخورهبه دیواره های ظرف هم دقت کنید و مطمئن بشید آردی باقی نمونده

5. قالب مناسب: تاثیر مستقیم بر پخت

انتخاب قالب مناسب هم خیلی مهمه. جنس و اندازه قالب روی پخت یکنواخت کیک تاثیر داره. برای کیک‌های اسفنجی، بهتره از قالب‌های کمربندی استفاده کنید. قبل از ریختن مایه کیک، قالب رو چرب کنید و آردپاشی کنید تا کیک به راحتی از قالب جدا بشه. اگر قالب کمربندی ندارید، کف قالب کاغذ روغنی بذاریدقالب های خیلی تیره باعث میشن کیک زود بسوزهبرای کیک های شیفون از قالب های لوله ای استفاده کنیداندازه قالب باید متناسب با حجم مواد باشه

6. دمای فر: حیاتی برای پخت بی نقص

دمای فر یکی از مهم‌ترین عوامل پخت کیک هست. دمای خیلی زیاد باعث میشه کیک بسوزه و دمای خیلی کم باعث میشه کیک خمیر بشه. قبل از شروع پخت، فر رو از قبل گرم کنید. از ترمومتر فر برای اطمینان از دمای دقیق فر استفاده کنید. اگر فرتون خیلی داغه، یه ظرف آب داخل فر بذاریدبعضی فرها خیلی دیر گرم میشن، پس حتما بیشتر از زمان تعیین شده گرمشون کنیددمای فر رو با توجه به نوع کیک تنظیم کنیدفر رو حداقل 15 دقیقه قبل از پخت روشن کنید

7. باز نکردن درب فر: ممنوع!

باز کردن درب فر در حین پخت، باعث افت دمای فر میشه و ممکنه پف کیک بخوابه. تا زمانی که کیک پخته نشده، درب فر رو باز نکنید. برای چک کردن پخت کیک، از خلال دندون استفاده کنید. اگر خلال دندون تمیز بیرون اومد، کیک پخته. اگر خیلی نگرانید میتونید از شیشه فر کیک رو چک کنیدباز کردن در فر باعث میشه کیک وسطش گنبدی بشهاگر کیک زود داره میسوزه یه تیکه فویل روش بذاریدفقط در انتهای پخت میتونید خیلی سریع در فر رو باز و بسته کنید

8. خنک کردن کیک: قبل از برش

بعد از پخت، کیک رو از فر خارج کنید و اجازه بدید کمی خنک بشه. بعد از خنک شدن، کیک رو از قالب جدا کنید. برش زدن کیک داغ، باعث خرد شدن کیک میشه. بهترین زمان برای برش زدن کیک، بعد از خنک شدن کامل هست. میتونید کیک رو روی توری بذارید تا بهتر خنک بشهبرای جدا کردن کیک از قالب از چاقو کمک بگیریداگر کیک به قالب چسبیده، یه دستمال مرطوب روی قالب بکشیدکیک رو تا قبل از خنک شدن داخل یخچال نذارید

9. بهره‌گیری از مواد با کیفیت: طعم بهتر

بهره‌گیری از مواد اولیه با کیفیت، تاثیر زیادی در طعم و بافت کیک داره. از آرد مخصوص کیک، تخم‌مرغ‌های تازه و کره مرغوب استفاده کنید. مواد اولیه تازه و با کیفیت، طعم بی‌نظیری به کیک شما میبخشه. از وانیل خوب برای عطر دادن به کیک استفاده کنیدشکرتون هم نباید خیلی کهنه باشهاگر از میوه استفاده میکنید، حتما تازه باشهتخم مرغ های محلی طعم بهتری به کیک میدن

10. وانیل: عطر و طعم جادویی

وانیل یکی از مهم‌ترین مواد برای عطر دادن به کیک هست. از وانیل مرغوب و تازه استفاده کنید. میتونید از وانیل مایع یا پودری استفاده کنید. وانیل بیش از حد، طعم کیک رو تلخ میکنه. اسانس وانیل هم میشه جایگزین کرد اما کیفیتش پایین ترهبهترین زمان اضافه کردن وانیل، انتهای کار هستوانیل رو در جای خشک و خنک نگهداری کنیدوانیل اصل خیلی گرونه، مواظب باشید تقلبی نخرید

11. بکینگ پودر: عامل اصلی پف

بکینگ پودر یکی از عوامل اصلی پف کردن کیک هست. از بکینگ پودر تازه و با کیفیت استفاده کنید. بکینگ پودر کهنه، قدرت پف دهندگی خود رو از دست میده. بکینگ پودر رو در جای خشک و خنک نگهداری کنید. میتونید با کمی سرکه یا آبلیمو تستش کنید، اگر جوشید یعنی سالمهبیش از حد بکینگ پودر استفاده نکنید چون طعم کیک رو تلخ میکنهبکینگ پودر رو با آرد مخلوط کنید تا یکدست پخش بشهحتما تاریخ انقضای بکینگ پودر رو چک کنید

12. شکلات: برای طعم های شکلاتی

اگر میخواهید کیک شکلاتی درست کنید، از شکلات با کیفیت و پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید. میتونید از شکلات تخته ای یا شکلات چیپسی استفاده کنید. شکلات رو به روش بن ماری آب کنید و به مواد کیک اضافه کنید. پودر کاکائو رو هم حتما الک کنیدشکلات تلخ طعم بهتری به کیک میدهمیتونید از سس شکلات هم برای تزیین کیک استفاده کنیدشکلات رو در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید

13. آب میوه: طعم های میوه ای

برای طعم دادن به کیک، میتونید از آب میوه های مختلف استفاده کنید. آب پرتقال، آب لیمو، آب سیب و. . . آب میوه رو به جای شیر به مواد کیک اضافه کنید. مقدار آب میوه رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. آب میوه طبیعی طعم بهتری به کیک میدهمیتونید از پوست رنده شده مرکبات هم استفاده کنیدآب میوه های ترش باعث میشه کیک کمی اسیدی بشه و پف بهتری داشته باشهاز اسانس میوه هم میشه استفاده کرد اما طعم طبیعی نداره

14. ماست: بافت نرم و لطیف

اضافه کردن ماست به مواد کیک، باعث میشه کیک بافت نرم و لطیفی داشته باشه. از ماست چکیده یا ماست یونانی استفاده کنید. ماست رو به دمای محیط برسونید و بعد به مواد کیک اضافه کنید. ماست باعث میشه کیک دیرتر خشک بشهمیتونید از خامه ترش هم به جای ماست استفاده کنیدمقدار ماست رو با توجه به نوع کیک تنظیم کنیدماست طعم ملایمی به کیک میده

15. روغن: انتخاب نوع مناسب

انتخاب نوع روغن هم در طعم و بافت کیک تاثیر داره. از روغن مایع یا روغن نباتی استفاده کنید. روغن زیتون طعم خاصی به کیک میده که ممکنه همه دوست نداشته باشن. روغن رو به تدریج به مواد کیک اضافه کنید. روغن باعث میشه کیک نرم و مرطوب بمونهمیتونید از کره آب شده هم به جای روغن استفاده کنیدمقدار روغن رو با توجه به نوع کیک تنظیم کنیدروغن جامد برای کیک مناسب نیست

16. مغزها: طعم و بافت متفاوت

اضافه کردن مغزها به کیک، باعث میشه کیک طعم و بافت متفاوتی داشته باشه. گردو، بادام، فندق و. . . مغزها رو خرد کنید و به مواد کیک اضافه کنید. میتونید مغزها رو قبل از اضافه کردن، کمی تفت بدید تا عطرشون آزاد بشه. مغزها رو با کمی آرد مخلوط کنید تا ته نشین نشنمیتونید از خلال پسته و بادام برای تزیین کیک استفاده کنیدمقدار مغزها رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنیدمغزها رو در جای خنک و خشک نگهداری کنید

17. دارچین: عطر و طعم گرم

دارچین یکی از ادویه های پرطرفدار برای کیک هست. دارچین عطر و طعم گرمی به کیک میده. از دارچین آسیاب شده استفاده کنید. دارچین رو به مقدار کم به مواد کیک اضافه کنید. دارچین رو با آرد مخلوط کنید تا یکدست پخش بشهمیتونید از چوب دارچین هم برای طعم دادن به کیک استفاده کنیددارچین رو در جای خنک و خشک نگهداری کنیددارچین برای کیک های سیب و هویج عالیه

18. زنجبیل: طعم تند و تیز

زنجبیل یکی دیگه از ادویه های خوشمزه برای کیک هست. زنجبیل طعم تند و تیزی به کیک میده. از زنجبیل تازه یا پودر زنجبیل استفاده کنید. زنجبیل رو به مقدار کم به مواد کیک اضافه کنید. زنجبیل رو با آرد مخلوط کنید تا یکدست پخش بشهزنجبیل تازه رو رنده کنید و آبش رو بگیریدزنجبیل رو در جای خنک و خشک نگهداری کنیدزنجبیل برای کیک های زمستونی خیلی مناسبه

19. هل: عطر دلنشین

هل عطر دلنشینی به کیک میده. از هل آسیاب شده استفاده کنید. هل رو به مقدار کم به مواد کیک اضافه کنید. هل رو با آرد مخلوط کنید تا یکدست پخش بشهمیتونید از دانه های هل هم استفاده کنیدهل رو در جای خنک و خشک نگهداری کنیدهل برای کیک های زعفرانی خیلی مناسبههل سبز طعم بهتری نسبت به هل سیاه داره

20. زعفران: رنگ و عطر بی نظیر

زعفران رنگ و عطر بی نظیری به کیک میده. از زعفران دم کرده استفاده کنید. زعفران رو به مقدار کم به مواد کیک اضافه کنید. زعفران رو با کمی گلاب مخلوط کنید تا رنگ بهتری بدهزعفران رو در جای خنک و خشک نگهداری کنیدزعفران برای کیک های تولد خیلی مناسبهزعفران اصل خیلی گرونه، مواظب باشید تقلبی نخریدبرای دم کردن زعفران از آب جوش استفاده کنید

21. شکر قهوه ای: طعم کاراملی

بهره‌گیری از شکر قهوه ای به جای شکر سفید، طعم کاراملی به کیک میده. شکر قهوه ای رو با شکر سفید جایگزین کنید. مقدار شکر رو با توجه به ذائقه خودتون تنظیم کنید. شکر قهوه ای باعث میشه کیک کمی تیره تر بشهشکر قهوه ای رطوبت بیشتری نسبت به شکر سفید دارهشکر قهوه ای رو در جای خنک و خشک نگهداری کنیدشکر قهوه ای برای کیک های شکلاتی عالیه

22. تزیین کیک: سلیقه شخصی

تزیین کیک کاملا سلیقه ای هست. میتونید از خامه، میوه، شکلات، پودر قند و. . . برای تزیین کیک استفاده کنید. خامه رو با همزن بزنید تا فرم بگیره. میوه ها رو خرد کنید و روی کیک بچینید. از شکلات آب شده برای تزیین استفاده کنیدمیتونید از ماسوره های مختلف برای تزیین خامه استفاده کنیدتزیین کیک رو با توجه به مناسبت انتخاب کنیدقبل از تزیین، کیک رو کاملا خنک کنید

23. تمرین و صبر: کلید موفقیت

پخت کیک نیاز به تمرین و صبر داره. اگر اولین کیکی که پختید عالی نشد، ناامید نشید. با تمرین بیشتر، حتما کیک های خوشمزه تری خواهید پخت. از دستورهای مختلف استفاده کنید و امتحان کنید. از تجربه های دیگران استفاده کنید. بهترین کیک پزها هم اولش اشتباه میکردناز اشتباهاتتون درس بگیریدبا عشق کیک بپزید!از پخت کیک لذت ببرید

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. یکی دو سال پیش برای اولین بار کیک پنیری درست کردم که وسطش کاملا فرورفت. بعد از کلی تحقیق فهمیدم مشکل از باز کردن در فر وسط پخت بوده. حالا همیشه از شیشه فر چک میکنم و در نمیزنم تا کاملا بپزد. این اشتباه بهم یاد داد که صبر در کیک پزی واقعا نقش مهمی داره.

    در مورد مواد اولیه، متوجه شدم که کیفیت پودر کاکائو خیلی تاثیرگذارتر از چیزی هست که فکر میکردم. یک بار با پودر کاکائوی معمولی کیک درست کردم و اصلا رنگ و طعم خوبی نداشت. حالا همیشه از انواع مرغوبش استفاده میکنم و تفاوتش را حس میکنم. الک کردن هم واقعا معجزه میکنه.

    برای چرب کردن قالب یه ترفند جالب یاد گرفتم. به جای استفاده از کاغذ روغنی، کف قالب را با کره چرب میکنم و بعد کمی آرد میریزم و تکان میدهم تا همه جا را بپوشاند. اینطوری کیک خیلی راحت از قالب جدا میشه و شکلش هم حفظ میشه.

    یه نکته دیگه که برام جالب بود مدت زمان هم زدن مواد هست. قبلا فکر میکردم هرچی بیشتر بزنی بهتره، ولی حالا میدونم که همین موضوع باعث میشد کیکهام سنگین بشن. حالا مواد را در حدی که فقط ترکیب بشن هم میزنم و واقعا تفاوت رو در بافت سبک کیک حس میکنم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا